vrijdag 27 maart 2020

Heel Dione bakt (thuis)!

Hoi gidsen!

Hierbij willen we een paar leuke recepten met jullie delen om zaterdagmiddag lekker aan het bakken te gaan!

We hebben een paar opties, dus je kunt kiezen wat je lekker vind.

Als je een recept hebt gemaakt vinden wij het super leuk om een foto te ontvangen! :)

Een heerlijk perentaartje:

Wat heb je nodig:
6 velletjes bladerdeeg
2 rijpe peren
2 el hazelnootkrokantjes (of andere nootjes)
3 el rozijnen
enkele druppels citroensap

Aan de slag:
1. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
2. Laat je ouders de oven voorverwarmen op 200 graden.
2. Schil de peren en haal de klokhuizen eruit. Snijd de peren daarna in partjes en besprenkel met citroensap, zo worden ze niet bruin.
3. Leg bakpapier op de bakplaat en vouw daarop bakjes van je bladerdeeg (zie foto hieronder, als je een bakje hebt gevouwen, dan kun je de puntjes ook plat tegen het bakje aan vouwen).
4. Vul ieder bakje met peer, rozijnen en nootjes. Bak in 20 minuten tot je heerlijke taartjes hebt.
Tip: Let op je rozijnen: als je ze bovenop legt, kunnen ze verbranden in de oven. Leg ze dus of (half) onder de peren, of bedek de taartjes de eerste 10 minuten in de oven met aluminiumfolie.








Pindakaasbrownies! 

Wat heb je nodig:
100 gram extra pure chocolade 70%
200 gram ongezouten roomboter
100 ml halfvolle melk
4 eieren
200 gram lichtbruine basterdsuiker
¼ theelepel zout
125 gram tarwebloem
3 eetlepel cacaopoeder
150 gram 100% pindakaas naturel
3 eetlepel gezouten pinda's

Aan de slag:
1. Laat je ouders de oven voorverwarmen op 180 °C.
2. Hak de chocolade in stukken.
3. Smelt de chocolade samen met de boter en melk in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). (Zorg dat de kom het water niet raakt).
4. Neem zodra het een glad mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
5. Klop ondertussen in 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een mixer (of in de keukenmachine).
6. Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem en cacao door het mengsel van de eieren.
7. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met de satéprikker in strepen door het beslag. Hak de pinda’s grof en verdeel erover.
8. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken.


Twix-koekjes!

Wat heb je nodig:
125 gram roomboter
50 gram poedersuiker
150 gram bloem
150 gram fudge
50 gram melkchocolade

Aan de slag:
1. Doe de boter en poedersuiker in een kom en mix goed door elkaar, tot het een zacht geheel is.
2. Voeg dan ook de bloem toe en mix dit door de boter en suiker. Maak vervolgens een bal van het deeg en zet het voor 1 uur in de koelkast.
3. Laat je ouders na 3 kwartier de oven voorverwarmen op 175 graden.

4. Maak van het deeg kleine balletjes van zo'n 3 centimeter hoog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk er dan met je vingers een kuiltje in.
5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 12 minuten goudbruin. De koekjes lopen iets uit; als het kuiltje een beetje is verdwenen kan je dit nog opnieuw vormen, direct als de koekjes uit de oven komen en dus nog zacht zijn.
6. Laat de koekjes afkoelen en smelt ondertussen de fudge in een steelpannetje, zodat het volledig vloeibaar wordt.
7. Vul de afgekoelde koekjes met de gesmolten fudge.
8. Smelt de melkchocolade au bain-marie en verdeel de vloeibare chocolade over de koekjes heen.
Laat de chocolade hard worden (eventueel in de koelkast) voordat je ze koekjes serveert. Geniet ervan!

Succes met bakken!

Groetjes, de staf



Geen opmerkingen:

Een reactie posten